Seks is gezond!


Dat seks leuk is wist je vast al, maar wist je ook dat seks verschillende gezondheidsvoordelen heeft? Na het lezen van dit artikel weet je precies waarom het goed is om veel te vrijen.couple during foreplay

 

 1. Seks verbrand calorieën
  Yes! Je hoeft niet meer naar de sportschool om dat stukje chocolade eraf te sporten. Je sleept gewoon je vriend even mee de slaapkamer in. Tip: blijf een tijdje in de slaapkamer want het verbranden van calorieën met seks gaat niet zo snel. Met een halfuur (actieve) seks verbrand je zo’n 100 calorieën dus misschien is het helemaal  vermijden van de sportschool niet het beste idee.
 2. Seks is een natuurlijke pijnstiller
  Tijdens een orgasme komen er twee stofjes vrij: oxytocine en endorfine. Oxytocine staat erom bekend een pijnstillende werking te hebben bij artritis, menstruatiepijn en hoofdpijn. Endorfine is niet alleen het gelukshormoon, het vermindert ook de gevoeligheid voor pijn.
 3. Seks helpt je slapen
  We bedoelen hier niet mee dat de seks met je partner slaapverwekkend is maar door het bovengenoemde stofje oxytocine kun jij beter slapen vanwege de rustgevende werking. Dus na een passievolle vrijpartij – inclusief orgasme – slaap je beter en dieper. Een extra voordeel is dat een betere nachtrust ervoor zorgt dat jij op gewicht blijft en je bloeddruk in balans is.
 4. Meer seks is minder stress
  Heb je een overvolle agenda en zie je door de bomen het bos niet meer? De oplossing: seks! Seks ontspant en het verlaagt de bloeddruk en je stressniveau. Uit onderzoek blijkt dat zowel mannen als vrouwen die regelmatig seks hebben beter bestendig zijn tegen stress.
 5. Seks maakt slim
  Je gelooft niet dat je van seks slimmer wordt? Begrijpelijk, dit is dan ook een van de opmerkelijkste voordelen van seks. Maar het is wel waar! Dit wordt zelfs door meerdere studies bevestigd. Het blijkt dat je zenuwcellen groeien wanneer je een actief seksleven hebt en dat het de hersencellen in de hippocampus stimuleert. Deze hersencellen verbeteren het geheugen en leervermogen.
 6. Seks verbetert het immuunsysteem
  Seks versterkt je immuunsysteem omdat tijdens het vrijen het antilichaam immunoglobuline A wordt aangemaakt. Dit antilichaam beschermt je tegen ondere andere verkoudheid, virussen en andere bacteriën.
 7. Seks is goed voor het hart
  Door regelmatig seks te hebben, wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner bij mannen. Hiermee kan het verhaal dat seks op latere leeftijd een hartaanval kan veroorzaken, meteen als fabel worden afgedaan.
 8. Seks stimuleert de intimiteit
  De stoffen oxytocine en endorfine hebben samen – naast een pijnstillende werking – nog een effect. Endorfine wordt het gelukshormoon genoemd en oxytocine staat bekend als het knuffelhormoon. Endorfine zorgt voor een euforisch gevoel waardoor je je gelukkiger voelt. Het knuffelhormoon zorgt voor een gevoel van vertrouwen en verhoogt de hechting en band.
 9. Seks verbetert de bekkenbodemspieren

  Oke, misschien is dit niet hét gezondheidsvoordeel waar je op zit te wachten maar door seks worden de bekkenbodemspieren getraind. Hierdoor krijg jij meer controle over je orgasmes en wordt je blaas op zijn plaats gehouden. De controle over je orgasmes lijkt perfect maar ook het tweede zinsdeel is van belang. Goede spieren voorkomen ongewild urineverlies – je wilt de sfeer immers niet verpesten.
 10. Seks voorkomt prostaatkanker
  Goed, voorkomen is een groot woord maar regelmatige ejaculatie vermindert de kans op prostaatkanker enorm. Weetje: als een man van in de 20 meer dan 5 keer per week klaarkomt, wordt de kans op prostaatkanker met meer dan 30% vermindert.