Samen klaarkomen


image
Samen tot een orgasme komen, het blijkt uit onderzoek dat veel stelletjes hier vaak niet in slagen terwijl men dit wel graag wil. Dit is jammer, want gelijktijdig klaarkomen is een zeer intieme ervaring die de emotionele band tussen partners kan versterken. Algemeen bekend is dat vrouwen tijdens geslachtsgemeenschap doorgaans veel moeilijker klaarkomen dan mannen.
Om maar meteen de cijfers erbij te pakken: voor ruim tweederde van de vrouwen is klaarkomen door enkel en alleen penetratie zeer moeilijk. Hierin schuilt bij veel stellen een deel het probleem van het niet tegelijkertijd tot een orgasme kunnen komen. Belangrijker echter dan de oorzaak is de oplossing. Oftewel, hoe zorg je ervoor dat haar orgasme samenvalt met dat van jou? Wij geven je een aantal tips.

Kennis van jouw lijf en dat van haar
Voorwaarde om tegelijkertijd klaar te komen is dat je kennis hebt van je eigen lichaam en dat van haar. Door bewust te zijn van wat jou stimuleert, kun je jouw eigen orgasme als het ware ‘onder controle krijgen’, waardoor je het moment van klaarkomen beter kunt bepalen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om haar lichaam te kennen, zodat je haar optimaal kunt stimuleren. Wat vindt ze fijn? Wat windt haar op? Hier kun je achter komen door het simpelweg aan haar te vragen, maar nog beter is om het proefondervindelijk te leren. Het brengt ons bij de tweede tip.

Experimenteer
Experimenteer, experimenteer en experimenteer! Door van alles uit te proberen, komen jij en je vriendin er steeds meer achter wat jullie opwindt en hoe jullie elkaar het beste kunnen stimuleren. Laat het niet alleen bij de standaard plekjes, maar verken haar hele lichaam en stimuleer haar op verschillende manieren. Vraag haar daarbij om steeds aan te geven wat ze lekker vindt. Uiteraard geldt dit ook voor de daad zelf; probeer zoveel mogelijk standjes uit en kijk vervolgens weer in hoeverre zij gestimuleerd wordt tijdens de verschillende standjes. Over het algemeen zijn de ‘cowgirl’ (zij bovenop) en ‘lepeltje-lepeltje’ (zij-aan-zij) geschikte standjes, omdat zij op deze manier optimaal gestimuleerd wordt.

Extra stimulatie voor haar
Door haar clitoris extra te prikkelen tijdens de seks kan je vriendin eerder tot een orgasme komen. Dit kun je tijdens de geslachtsgemeenschap doen, door bijvoorbeeld een vibrator in het seksspel te betrekken. Een even praktisch als lekker standje hiervoor is ‘doggy style’, waarbij jij achterlangs komt bij haar. Je kunt dan de vibrator eenvoudig tegen haar clitoris houden. Aangezien mannen over het algemeen eerder klaarkomen, kan dit standje ook helpen om jouw orgasme even uit te stellen. Wil je wat variatie in dit standje brengen, lees dan eens het artikel over de verschillende manieren om doggy style extra opwindend te maken.

Minder stimulatie voor jou
Een goed hulpmiddel voor het uitstellen van je zaadlozing is het orgasme vertragend condoom. Dit is vooral nuttig wanneer je zelf moeite hebt je orgasme te controleren. Orgasme vertragende condooms bevatten een licht verdovend glijmiddel aan de binnenzijde waardoor de eikel minder gestimuleerd wordt. Geen trek in seks met een condoom? Ga dan voor een sprays of een gel met een gelijksoortige verdovende werking.

Tot slot, voorkom dat jij en je vriendin zich na het lezen van de tips alleen nog maar focussen op het samen tot een orgasme komen. Deze focus kan namelijk averechts werken en een deel van de opwinding wegnemen. Probeer juist te genieten van seks.