Latex-vrije condooms


condomDe meeste standaard condooms bevatten latex. Latex is een rubberachtige stofje dat enorm sterk is. Het is verder eenvoudig om te producten en niet duur. Dit is natuurlijk ideaal voor producenten van rubberen producten, zoals condooms. Helaas is het wel zo dat een latex allergie regelmatig voorkomt. Een latex allergie? Wat is dat dan?


Een latexallergie
De meest bekende vormen van allergieën zijn voedsel allergieën. Mensen die iets eten waar ze allergisch voor zijn, krijgen jeuk, een opgezwollen keel of tranende ogen. Bij een allergie voor latex is dat niet anders. Wanneer iemand met een allergie in aanraking komt met latex, ontstaat er binnen enkele minuten al een reactie in de vorm van een droge huid, rode huid, branderigheid en kortademigheid.

De standaard condooms kunnen niet gebruikt worden door iemand met een allergie voor latex. Om toch veilig te kunnen vrijen, zijn er latexvrije condooms ontwikkeld. Deze condooms bevatten geen latex maar een vervangende stof waardoor mensen met een allergie de condooms kunnen gebruiken. Daarnaast zijn latexvrije condooms ook dunner en geleiden ze warmte beter. Hierdoor wordt het gevoel van sensatie tijdens het vrijen nog groter.

Denk eraan dat het latex vrije condoom niet alleen gebruikt moet worden als de man een allergie heeft voor latex. Ook als de vrouw allergisch is, is het van belang dat jullie een latexvrij condoom gebruiken. Jullie komen tijdens het vrijen allebei in contact met het condoom.

 

Let goed op bij het kopen van condooms als jij of je partner een latex allergie hebt. Bijna alle standaard condooms zijn gemaakt van latex en kun je niet gebruiken. De meeste online winkels hebben een speciale categorie met latexvrije condooms.