Condooms


Uiteraard hoeven we je niet te vertellen wat een condoom is. En hoe onromantisch het omdoen ook kan zijn, het is in veel gevallen toch verstandig om even een Durex erbij te pakken. Benieuwd waarom? Wij hebben de belangrijkste voordelen van condooms voor je op een rijtje gezet.

  • Condooms bieden bescherming tegen geslachtsziekten als HIV. Let wel op: condooms bieden geen 100% bescherming tegen alle soa’s. Hoe komt dit? De condoom dekt de penis niet volledig af waardoor buiten de condoomrand besmetting van bijvoorbeeld genitale wratten mogelijk is.
  • Condooms bieden bescherming tegen een ongewenste zwangerschap. Het is bovendien het enige voorbehoedsmiddel dat tegelijkertijd beschermt tegen zwangerschap en soa’s.
  • Condooms zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Voor veel andere anticonceptiemiddelen moet je een bezoekje aan de dokter brengen, maar niet voor condooms. Je kunt ze gewoon bij de drogist om de hoek kopen. Nog makkelijker is ze gewoon te bestellen op internet. Websites als condooms.nl en condoomfabriek.nl bieden ze aan in allerlei soorten en maten, zodat je zeker weet dat het condoom dat jij zoekt erbij zit.
  • Condooms hebben geen invloed op de menstruatiecyclus van de vrouw.
  • Condooms zijn schoon. Het vangt het ‘goedje’ van de man op waardoor dit niet terecht komt in de vagina. Het enige wat je hoeft te doen is de condoom rustig eraf halen, een knoop erin doen en in de vuilnisbak ermee! Voor wat extra hygiëne kun je het natuurlijk nog even wikkelen in tissues voordat je het weggooit.
  • Condoom kunnen helpen het orgasme uit te stellen. Voor sommige mannen een welkome opsteker en natuurlijk ook voor de vrouwen van deze heren. Dit zogenaamde orgasmevertragende condoom bevat een gel die ervoor zorgt dat je wat langer kan genieten. Ontzettend handig wanneer je als man last hebt van een vroegtijdige zaadlozing. Kijk voor dit type condooms op condooms.nl of condoomfabriek.nl.

Safe